Over Marlies

Over-mij

Hallo,

Ik ben Marlies Papen, getrouwd met Stephan en moeder van 3 uitwonende volwassen kinderen. Ruim tien jaar geleden, 2011, kwam ik via Sorcha Sickinghe in contact met yoga.

In die tijd veranderde er erg veel op mijn toenmalige werkplek. De directie en de organisatie veranderden, alles liep anders dan ik gewend was. Het was een bijzonder onrustige periode.
In deze periode kwam ik vaak moe, mopperend, onvoldaan thuis en sliep ‘s nachts slecht. De dagelijkse beslommeringen beïnvloedden zowel mijn lichaam als geest.

Waar het begon

Overal voelde ik vage klachten niet erg… maar toch. Altijd al had ik interesse in homeopathie en wist dat lichaam en geest invloed op elkaar hebben. Zo ontstond voor mij de behoefte om voor mijzelf een 3 jarige opleiding voor psycho – energetische therapeut te volgen – niet eens zo zeer om andere mensen te gaan helpen maar meer voor mijzelf – om mijn lichaam en geest te begrijpen om te voelen en te ervaren wat ik zelf nodig had.

In deze opleiding leerde ik veel o.a. over Chakra’s en wat mijn interesse wekte was dat door beweging deze chakra’s in werking worden gezet en welke invloed dat heeft op zowel lichamelijk, mentaal en energetisch niveau. Zo ontstond mijn interesse in yoga., 

Waar ik van hou

Ik ben een mensen-mens en wandel graag met mijn man en onze labradoodle Noa in de natuur.
Maar ik hou ook van kletsen en lachen in een goed gezelschap.

Om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven start ik de dag met een koude douche,
neem ik regelmatig een ijsbad en is de sauna de plek waar ik tot rust kom en daarna rozig huiswaarts keer.

Ik geloof in de kracht van zelfontwikkeling en weet dat ik nooit ben uitgeleerd.
Regelmatig ga ik  naar lezingen, volg ik  workshops, webinars  en scholingen.
Ook duik ik graag weg in een mooi boek.

Wekelijkse yogalessen

Toen kwam ik in contact met Sorcha Sickinghe en volgde bij haar de wekelijkse yogalessen.

Al snel merkte ik dat mijn lijf rustig werd – ik goed kon ontspannen en dat ik me na de yogales als herboren voelde en met nieuwe energie van de mat stapte. Het bracht mij inzicht in mijzelf en ik kreeg handvatten om los te laten, te accepteren wat er is, mijn lichamelijke en mentale grenzen te respecteren.

Als ik praat over iets waar ik vol van ben, doe ik dat op een enthousiaste manier – dan vertel ik al ratelend mijn verhaal. Ratelen en enthousiast praten is prima want zo ben ik. De snelheid van praten was ook de snelheid waarmee ik heel veel dingen deed. Veel dingen doen in een snel tempo werkt voor een korte duur, maar op de langere duur putte het me uit. Yoga geeft energie juist wanneer je moe en futloos bent.

Tijdens Sorcha’s herstel van een heupoperatie vroeg ze mij haar lessen over te nemen. Hiervoor ging ik bij haar – in de leer en met hulp van allerlei boeken rondom Hatha yoga leerde ik me zelf onder toeziend van haar Hatha yoga aan. Wat eerst als heel onwennig voelde ervoer ik op een gegeven moment als prettig en ging ‘t lesgeven eigenlijk als vanzelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief

* indicates required

Winkelwagen