Wie ben ik

 

Ik ben Marlies Papen-Domhof en woon midden in het groen van Zieuwent. Sinds 1983 werk ik als leerkracht en bouwcoördinator in het regulier basisonderwijs. Er is veel veranderd in de wereld en op school. Vroeger was rust een natuurlijke basis van waaruit het kind kon groeien en af en toe de prikkels op kon zoeken.

Nu is de basis een prikkelrijke wereld die steeds om keuzes vraagt, de rust en natuurlijke ontspanning moeten bewust worden opgezocht. Dit heeft effect op de groei en ontwikkeling van kinderen.

 

Kinderen lijken onrustiger, ongeduriger. Ik merk het in de klas. Als leerkracht ben je getraind om te kijken naar wat je groep nodig heeft. Steeds vaker ervaar ik dat het spelenderwijs inzetten van stilte-oefeningen de groep weer in balans brengt. Rustiger, waardoor kinderen helder worden en betere keuzes maken. En, misschien wel het allerbelangrijkste, kinderen vragen er zelf om.

 

Dit was voor mij de reden om me verder in het natuurlijk welzijn van kinderen te verdiepen. In 2014 werd ik gecertificeerd kinder-yoga docent. Bijna vanzelf ontstond naast mijn werk als leerkracht een praktijk voor kidsyoga.

 

Yoga-Marlies NATUURlijk