Trainingen

Aandacht brengt Rust & Focus

Scholing voor Rust & Focus in de groep

Onze huidige generatie leerlingen groeit op met een overdosis aan prikkels om zich heen.

De invloed van televisie en internet zijn in de klas duidelijk merkbaar, net als
de ‘mindset’ van onze prestatiegerichte maatschappij: hoeveel kinderen zien we niet worstelen met (toets)stress, onzekerheid, fysieke onrust en concentratieproblemen?

Maar de grote vraag is natuurlijk hoe je jouw leerlingen kan helpen om weer meer rust te vinden, in lichaam en hoofd. We staan immers allemaal het liefst voor een klas met ontspannen, gezellige en geconcentreerde kinderen.

Yoga inzetten in het onderwijs

Tijdens scholing ‘Aandacht brengt Rust & Focus in de groep ’ wil Yoga Marlies jou laten ervaren hoe effectief yoga en mindfulness op school kan worden ingezet.

In het Primair Onderwijs, maar ook in het Voortgezet en Middelbaar Onderwijs. Met simpele en laagdrempelige spelenderwijze oefeningen, opdrachten en aandacht spelletjes kun jij de sfeer en energie in de klas een enorm positieve draai geven. En daar hoef je echt geen ervaring met yoga en/of mindfulness te hebben! 

Yoga Marlies Leerkrachten
Waarom starten met yoga?

Yoga & mindfulness

Yoga en mindfulness hebben namelijk een bewezen gunstig effect op ons zelfvertrouwen, concentratievermogen, ontspanning en motoriek. Ook, of beter nog, juist bij kinderen! Bovendien lenen yoga en mindfulness zich bij uitstek voor gebruik in de klas.

Ruimte om te verwerken

Kinderen krijgen de ruimte om alle prikkels om zich heen te verwerken. Aandacht training helpt leerlingen beter om te gaan met stress, prestatiedruk, angst, sombere gevoelens en piekeren.

Beter concentreren

Kinderen worden zich meer bewust van zichzelf, van hun lichaam, emoties én van hun omgeving. Door even met zijn allen in beweging te komen en de aandacht van het
hoofd naar het lijf te sturen kunnen kinderen zich makkelijker ontspannen en daarna dus ook weer beter concentreren.

Winst in de klas

De winst in de klas? Een kind dat meer in balans is leert beter, reageert minder impulsief, heeft meer controle over (negatieve) emoties en vindt betere oplossingen voor problemen.

Vragen? Neem contact op!

Winkelwagen